diumenge, 20 de gener del 2013

QUICHE d'espinacs

És bo aprofitar els productes de temporada. Ja se sap què en els temps en que vivim es pot trobar tot tipus de fruites i verdures pràcticament tot l'any, però la naturalesa que es molt sabia, ens proporciona allò que a cada moment més ens convé. Per això és tan útil el paper de les pageses a l'hora d'omplir el cistell, el què no hi trobem a les seves parades del mercat, senyal que ara puja per la soca, com diuen al poble del meus pares, que vol dir ni més ni menys, que encara no és temps de collir-ne.
Avui faré una quiche a la meva manera, substituint la llet i els ous per una beixamel que li donarà un punt de suavitat als espinacs.

Ingredients per un motlle de 25 cm. de diàmetre:
600 gr. d'espinacs triats i nets
Panses i pinyons
1 massa trencada o brisa
100 gr. de formatge emmental ratllat
Oli d'oliva verge extra

Per la beixamel:
200 ml de llet ( jo de soja)
20 gr. de farina
15 gr. de mantega
Oli, sal i nou moscada


Primer i molt important, triar i netejar be les fulles d'espinacs fins que no quedi gota de terra. Un cop ben escorreguts, saltegem amb unes gotes d'oli a foc mig i en tres o quatre minuts ja els tindrem cuits. Els reservem dins un colador.

Folrem el motlle on farem la quiche amb paper de forn mentre esperem que els espinacs deixin anar tot el líquid sobrant.
Saltegem les panses i els pinyons amb una mica d'oli.

Incorporem els espinacs, coem un parell de minuts per què es barregin els sabors i reservem.
Anem a fer la beixamel. Desfem la mantega amb una mica d'oli que ajudarà que no se'ns cremi.

Afegim la farina i la courem fin que perdi l'olor a cru. Ratllem una mica de nou moscada i salem.

Anem tirant la llet mica a mica procurant que no es facin grumolls fins obtenir una crema fina i de consistència de natilla.

Ho barregem amb els espinacs. Folrem el motlle amb la massa. Sempre es millor per manipular aquestes masses treure-les 10 minuts abans de la nevera.

Farcim amb els espinacs i escampem el formatge per sobre. Retallem el sobrant de la massa.

Dobleguem les vores cap endins i amb la part que no talla d'un ganivet o amb el mànec d'una cullera hi fem un fistó a tot el voltant del patís.

Pre-escalfem el forn de dalt i baix a 200 graus i enfornem. Ho tindrem dins uns 30 o 40 minuts, fins que comenci a daurar per sobre. Deixarem temperar abans de treure del motlle.

Des-emmotllem amb el sistema de tombar una truita i ja la tenim. Una quiche de verdures que ens pot servir per un primer plat o per un pica-pica a peu dret.
Que vagi de gust i fins la propera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada