diumenge, 18 de novembre del 2012

PIZZA d'escalivada amb anxoves


Un clàssic de dia de festa o de partit, per alguns. Un plat típic d'Itàlia que s'ha convertit probablement en un dels menjars més consumits arreu del mon. Aquí a Catalunya les coques, què no deixen de ser una variant de la famosa pizza, son també prou populars. Aquest cop serà d'escalivada amb anxoves de l'Escala, més què res per fer país.
 
 Ingredients per la base:

150 ml. d'aigua temperada
10 ml. d'oli d'oliva
5 gr. de sal
10 gr. de sucre morè
225 gr. de farina d'espelta
12 gr. de llevat fresc




Procediment:
Muntem les pales a dins la cubeta (sembla molt obvi però algun cop me'n he descuidat), introduïm els ingredients en l'ordre enumerat i programem la panificadora. En aquest cas fem servir el nº 6 amassar.

Mentre la panificadora fa la massa, com hi ha temps de sobres, aprofitem per fer l'escalivada tal i com s'explica en aquesta entrada, però sense afegir-hi ni la sal, ni l'oli, ni l'all. Ja ho farem en el seu moment.

Un cop finalitzat el programa untem amb oli un paper de forn, els palmells de les mans i estirem la massa sobre el paper donant-li la forma desitjada dins la safata que hagi d'anar al forn. Tapem amb un drap i deixarem reposar en un lloc sense corrents d'aire durant uns 20 minuts o fins que dobli el seu volum.
Un cop ja fet l'augment anem a muntar la coca o pizza, que ve a ser el mateix.

Ingredients per la pizza:
2 pebrots escalivats
2 albergínies escalivades
2 tomàquets escalivats
100 gr. de mozzarella
Olives negres sense pinyol
1 gra d'all
6 o 8 filets d'anxova
Oli, sal i herbes provençals


Pre-escalfem el forn de dalt i baix a 180º mentre preparem la pizza.

Comencem escampant el tomàquet, després l'albergínia i a continuació el pebrot i l'all laminat. En posem tant com ens vingui de gust, això sí, intentant buscar la manera per què ens quedi agradable a la vista i repartit de manera homogènia. Salem i escampem un grapat de la barreja d'herbes provençals per sobre.

Ara la mozzarella, també en la quantitat que mes us agradi, i al final decorem amb les anxoves i unes quantes olives negres. Per rematar tirem un rajolí d'oli d'oliva per sobre la coca. Enfornem durant 25 minuts aproximadament a alçada mitja.

Doncs no hi ha més, el resultat es una coca amb una base prima, torradeta per les vores, irresistible i boníssima.
Fins la propera i que vagi de gust.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada