diumenge, 4 de novembre del 2012

PANELLETS de pinyons


Son tot un clàssic i els mes populars. També son els mes cars de comprar i de fer, bàsicament pel preu dels pinyons, a no ser que no us importi comprar-los xinesos. Els coneixereu per què tenen un puntet fosc a la punta i son d'una forma mes arrodonida, son a meitat de preu però també son la meitat de bons.
Per fer panellets hem d'anar pas a pas, doncs el procés vol temps i paciència.



Ingredients per 18 panellets aprox.:
300 gr. de massapà
150 gr. de pinyons
1 ou





Anem a formar els panellets:
Una hora abans, en un bol barregem els pinyons amb un ou i ho deixem a la nevera.
Tallem un tros de massapà. El procés de fer massapà es molt fàcil i esta explicat a la entrada dels panellets de codony.
Com té una consistència que sembla plastilina, fem un xurro i anem tallant trossets de massapà de 15 gr. fent servir una bàscula per que ens quedin tots els panellets iguals i els anem arrodonint.

Agafem el bol de la barreja que em de tenir feta com a mínim de fa una hora, ens armem de paciència o ajudants de cuina i anem arrebossant les boletes. Hi ha que pressionar una mica per què sol amb l'ou no es suficient per què quedin els pinyons adherits. A mida que anem fent els panellets els posem en una safata folrada amb paper de forn, separats entre sí i prement una mica per què la base quedi plana i les boletes no rodolin. Enfornem 8 o 10 minuts a 210 graus amb el foc de dalt i baix encès i amb la safata en posició bastant a dalt, fins que comencin a rossejar. Els altres panellets que es veuen a la foto son els de codony que els vaig enfornar junt amb els de pinyons.

Un cop cuits deixem refredar i ja estan llestos.
Sabent que cada panellet conté 15 grams de massapà i uns 7 grams de pinyons, podeu fer el càlcul de la quantitat d'ingredients que necessiteu, si es que en sou molta colla.
Doncs que vagi de gust.

4 comentaris:

  1. T'han quedat perfectes i de gust imagino que també!!! com m'agraden a mi amb massapà de veritat sense patata.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies. Sí, a mi també. Es el que té fer-los a casa, saps el què hi poses i els pots fer al teu gust.

      Elimina
  2. Segur que no són comprats?? Són massa perfectes!!!! una ola per la cuinera!!!! Per cert, al Carrefour de la Maquinista hi venen essències de totes les clases. Emmaaaaaaa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Emma. Ja t'asseguro que no. Però ara entenc al preu que valen quan els compres, per què donen una feinaaaa! Doncs jo tinc un Carrefour al costat de casa, ja ho miraré.

      Mercè.

      Elimina