dimarts, 13 de novembre del 2012

FLAM D'OU amb llet de soja


Poder menjar un flam fet a casa es un petit luxe a l'abast de tothom. Aquest esta fet amb llet de soja i ja us asseguro que no té res a envejar als fets de manera tradicional. El resultat son unes postres boníssimes i molt senzilles de fer. Amb aquestes mides han sortit 7 vasets de flam de 6,4 cm. de diàmetre. Som-hi.

Ingredients:
450 ml. de llet de soja
3 ous de pagès
100 + 100 gr. de sucre blanc
1 cullereta d'aroma de vainilla.






Engeguem el forn de baix a 180 º i comencem a fer el caramel. Posem en un cassó els 100 gr. de sucre al foc sense remenar i movem de forma ondulant el recipient per què el líquid vagi lliscant fins que comenci a agafar un color torradet, no negre que aleshores amargaria. Sense treure del foc hi afegim dues cullerades soperes d'aigua i movem el cassó sense introduir cap utensili.

Un cop s'ha barrejat l'aigua, repartim una mica de caramel a cada vaset. Cobrim les vores fent lliscar el sucre amb comptes de no cremar-nos i reservem.

Barregem els ous amb el sucre i la vainilla amb un batedor i incorporem a la llet freda sense deixar de remenar.

Omplim fins dalt els vasets i els posem en una safata que ompliren amb un parell de centímetres d'aigua, o sigui el que se'n diu a bany maria.

Introduïm dins el forn ja pre-escalfat a alçada mitja durant 40 minuts i ja els tindrem. Per seu aspecte ja sabrem que estan fets doncs perden l'aspecte de líquid per sobre, però en cas de dubte el podeu punxar amb un escuradents i si surt net, doncs ja els teniu.

Com podeu veure, aquesta recepta no té cap secret. Però el plaer de menjar un flam casolà...mmm, en fi, que vagi de gust.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada