dimecres, 21 de novembre del 2012

CREPS farcides de rossinyols (1º les creps)

La crep es una recepta originària de França, mes concretament de la Bretanya, que es pot fer servir tant com a base de receptes dolces com salades. No deixa de ser un substitut del pa, però més chic. Deixant de banda que a més estan boníssimes.


Ingredients per a 4 o 5 creps:
100 gr. de farina de blat
100 ml. de llet (com sempre, jo faig servir la de soja)
50 ml. de cervesa, aproximadament
25 gr. de mantega sense sal
1 ou de gallina de corral
Sal i oli d'oliva



Procediment:
En un bol barregem la farina, l'ou, la mantega quasi desfeta, la llet i un pessic de sal. Passem per la batedora i anem afegint miques de cervesa i batem successivament, fins aconseguir una consistència com de natilla un pel líquida.

Untem d'oli una paella i eixuguem l'excés amb un paper absorbent.

Amb la cuina a foc mig i fent servir un cassó o una gerreta, deixem caure la quantitat mínima necessària per cobrir tota la superfície de la paella. Decantant la paella cap a totes les bandes fem lliscar la barreja fin cobrir tota la base. La primera crep us pot servir de prova, doncs en molts casos s'ha de llençar.

Deixem coure fin que comenci a agafar color de sota. En un parell de minuts ja veureu que es desenganxa amb facilitat de la paella. Li donem la volta directament amb l'ajud d'un estri pla de fusta  sense afegir mes oli.

Deixem coure per aquesta banda un parell de minuts més, reservem i tornem a untar d'oli de nou la paella. Anirem fent les creps i les apilarem una a sobre de l'altra sense problemes, doncs ja veureu que no s'enganxen unes amb les altres.
Ara nomes caldrà omplir-les amb el que desitgem. Sí voleu unes creps dolces hi afegiu 10 grams de sucre, en comptes de cervesa hi afegiu una mica més de llet i al untar la paella utilitzeu mantega en comptes d'oli.
En breu sabreu com continua la recepta. La podria haver posat tota amb una mateixa entrada però m'ha semblat que es feia massa llarga.
En fi, una mica de suspens. Fins aviat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada