dijous, 22 de novembre del 2012

CREPS farcides de rossinyols (ara la recepta)



Ja en tenia moltes ganes de menjar. Aquest bolets son els meus preferits junt amb les trompetes de la mort. Trobar-ne al mercat ens indica l'arribada de la tardor. Sense fer-ne menyspreu dels altres, he de dir, que la seva textura fa que aquest bolet sigui un dels més apreciats. Aquest cop els rossinyols ens serviran per farcir unes creps, que banyarem amb beixamel. Només de pensar-hi... Be anem a fer el plat.
Després de haver fet les creps tal i com es veu a la anterior entrada, procedirem a fer la recepta.
Per a dues persones necessitarem:





4 creps
250 gr. de rossinyols
1 ceba de Figueres
1 gra d'all
Oli d'oliva verge extra.
Sal i pebre








Per la salsa beixamel:
250 ml. de llet (jo he fet servir de soja)
30 gr. de farina de blat
20 gr. de mantega
1 cullerada d'oli d'oliva
50 gr. de formatge parmesà ratllat
Sal i nou moscada

Procediment:
Netegem i tallem els rossinyol, sense rentar-los. Trinxem la ceba i l'all. En una cassola fregim lleugerament l'all amb una mica d'oli d'oliva.


Afegim la ceba que courem a foc mig, sense que arribi a enrossir. Tirem els bolets.

Esperem que siguin cuits, afegim la sal, el pebre i reservem. Mentre farem la beixamel tal i com s'explica en aquesta entrada, però amb les proporcions d'aquesta recepta, doncs necessitem que tingui una consistència mes lleugera.

Un cop tenim la salsa beixamel, hi tirem mig cassó sobre els bolets i barregem. A la resta de salsa hi posem el formatge ratllat per donar-hi més bon gust, remenem i reservem.

Ja podem farcir les creps. Omplim una quarta part de la crep amb la barreja de bolets. Dobleguem per la meitat i tornem a doblegar com es veu a la foto.

Escampem una mica de beixamel per sobre i posem al forn a 250º en posició de gratinador durant 4 o 5 minuts amb el mateix plat de servir, vigilant que no es cremi doncs enseguida veureu com la crep es comença a enrossir de les vores. Prepararem dues creps per comensal, i del forn a la taula.

Un plat de luxe pels amants dels bolets. Una recepta que fa festa i que pot ser una variant per Nadal dels típics canalons. Espero us animeu a fer-les i que vagi de gust.

1 comentari:

  1. Que rico!!! Me voy a poner a buscar estas setas por ahí. Ya me parece estar notando el olorcito...

    ResponElimina