dijous, 1 de novembre del 2012

CODONYAT


Un clàssic quan arriba la tardor. Aquesta confitura es pot consumir com a postres, per berenar o esmorzar, però també serveix per acompanyar alguns formatges. I com no, per farcir alguns panellets. 









Ingredients:

2 kg. de codonys
600 gr. de sucre morè
Suc de mitja llimona



Procediment:
Aquest cop ho vaig a provar de fer com m'aconsella la pagesa de la parada on he comprat els codonys. Em diu que darrerament ja ningú els hi treu la pell, doncs son d'un tipus que la tenen llisa i fina i sol els haig de netejar, treure'ls-hi el cor i tallar a bocins no massa grossos. Doncs som-hi, ja son ben nets. Un cop triats i tallats els peso per poder calcular la quantitat de sucre.
La proporció que jo faig servir es el 50% del pes de la fruita ja triada. Arrodonint hi posaré 600 grams de sucre morè, també es pot fer servir blanc i aleshores no queda tant fosc de color. La quantitat de sucre depèn del paladar de cadascú i del temps que es vulgui tenir guardat a la nevera. Amb la mateixa quantitat de sucre que de codonys i afegint un regalim de suc de llimona, es pot mantenir durant tres mesos al frigorífic, sense problemes. Hi posem el codony i el sucre a l'hora i ho courem a foc mig.

Un cop afegit el sucre no es pot deixar de remenar fins que la barreja comença a fer suc, després sol cal estar-hi al tanto i anar remenant de tan en tant, durant aproximadament una hora.

Triturem i omplim els motlles prèviament folrats amb paper de forn, que ens serviran per donar forma al codonyat i poder des-motllar amb mes facilitat.


Aquesta es la quantitat de conserva que ens ha sortit un cop acabat. Ho deixem refredar, ho cobrim amb paper film enganxat directament sobre la conserva i ho guardem a la nevera. Amb aquestes proporcions de sucre es pot conservar tres mesos aproximadament sense cap problema, però no ho podré comprovar, doncs no dura mai més que vuit o deu dies, tirant llarg.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada