divendres, 16 de novembre del 2012

COCA DE LLARDONS


Diumenge al mati vaig fer una coca de llardons. Per qui no ho sapiga us diré, que el seu principal ingredient es la pell del porc fregida, vaja, els chicharrones que en diuen els castellans. Ja se sap que del porc s'aprofita tot. Amb pocs ingredients es fa una coca de dia de festa, o no, la mar de presentable i bona.

Per fer-ne una com aquesta necessitarem:
Ingredients:
1 paquet i mig de pasta de full, comprada. 
150 gr. de llardons
100 gr. de pinyons
100 gr. d'ametlla tallada
1 rovell d'ou
Sucre

Anem a fer la coca:
Piquem els llardons ben petits i descartem els trossos massa dus.
Engeguem el forn a una temperatura de 200º de dalt i baix.
La pasta de full que he fet servir, era la refrigerada del Lidl, però també es pot fer servir qualsevol congelada, en aquest cas, esperarem a que estigui a temperatura ambient. Enfarinem el corró i la superfície on treballarem la pasta.
Tallem la massa per la meitat, l'estirem una mica i l'omplim generosament de llardons. En farem tres trossos de pasta i la idea es que cadascun sigui un pel mes petit que l'anterior. No els cal retallar, simplement estirem uns mes que altres.

 Posem l'altra meitat a sobre i omplim amb la resta de llardons.

 Posem la tercera part, la enfarinem i l'estirem amb al corró.

Dobleguem les dues meitats i tornem a estirar. Sempre amb les superfícies ben enfarinades, tan el taulell com la pasta i el corró.

Una última vegada i aquest cop li donem forma també a l'ample, procurant que ens quedi de la mida de la safata de forn.

Folrem amb paper de forn untat amb mantega i l'esquitxem amb un polsim d'aigua. Fem servir el corró per desplaçar la coca fins la safata.

Si al col·locar-la se'ns trenques es torna a enganxar sense problemes, que després no es notarà gens. Batem el rovell d'ou amb una mica d'aigua i pintem la coca.

Hi escampem l'ametlla, els pinyons i espolsem sucre per sobre generosament, penseu que els llardons son salats i la coca son unes postres.
Per acabar, amb l'ajud de un mànec de cullera o la punta d'un ganivet, li fem un fistó tot al voltant i la posem al forn pre-escalfat durant 30 o 35 minuts. Ha de quedar torradeta i cruixent. Deixem refredar i llestos.

Feu-la, d'aspecte queda com les que venen als forns o a les pastisseries. De veritat que sorprèn. Fins la propera.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada