dimecres, 3 d’octubre del 2012

TIMBAL RÀPID DE LLENTIES amb salsa de mel


Un plat econòmic, molt senzill de fer i a mes saludable. Es veu que l'arròs permet una millor absorció dels nutrients que ens aporten les llenties. Vaja, que els cereals i les llegums segons els nutricionistes, son una bona combinació.

                                                       Ingredients per a 4 persones:

500 g. de llentia pardina cuita
1 vaset d'arròs ràpid integral
2 cebes
oli d'oliva verge extra

Per la salsa:
Oli
2 cullerades de mel
4 cullerades de salsa de soja

Trinxem la ceba ben fina i la fregim a foc lent que vagi confitant. No hi posem sal, doncs ens interessa que quedi dolça. Introduïm al microones el vaset d'arròs ràpid el temps que indiqui el fabricant, a part, passem per la paella les llenties i tot seguit anem a muntar el plat. Es pot fer també amb forma de "ranxo", però on i hagi una bona presentació...  

Fem servir un motlle de cuina rodó untat amb oli; comencem posant l'arròs una mica premsat per què faci de base. Desprès les llenties fins dalt i per sobre fent montanyeta, la ceba confitada.
En una paella escalfem l'oli d'oliva i fonem la mel, afegim la salsa de soja i una mica d'aigua, deixem reduir fin que quedi com un caramel lleuger.

Amb molt de compte al treure el motllo que no es desmunti l'invent, repartim la salsa per sobre i llestos. 
En cap moment em afegit sal als ingredients, doncs les llenties eren bullides, l'arròs era pre-cuit i la mica de salsa de mel, al portar la salsa de soja, ja l'hi dona el punt de sal. Bon profit.

2 comentaris:

  1. Aquestas també las haig de tastar, apa que si!!!
    QUE BONES!!!
    Un petó i que descansis tot el que puguis aquest cap de setmana :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. No té massa mèrit aquesta recepta, però és ràpida i molt senzilla de fer. Pel que diu l'home del temps, serà un cap de setmana ideal per passat vora la llar de foc ;). Petons Conxita.

      Elimina