dijous, 27 de setembre del 2012

SACHER a la meva manera


Un dels pastissos que més m'agrada de fer per què sempre es té l'èxit assegurat. En aquest cas, no es tracta de la recepta original vienesa, però resulta senzill de fer i el resultat es realment bo. 


Per fer el bescuit necessitem:

1 Iogurt que pot ser de soja
3 ous de corral
2 mides de sucre
2,5 mides de farina fluixa
0,5 mides de cacau pur en pols, (per ex. Valor)
0,5 mides d'oli d'oliva verge
1 sobret de llevat químic
Melmelada d'albercoc
Un pessic de sal




Per la cobertura:

150 g. de xocolata fondant (min. 50% cacau)
40 g. de mantega sense sal
Una mica d'aigua, o llet, o nata

Elaboració:

Buidem el iogurt i reservem l'envàs, doncs és el que ens servirà per fer de mida. Separem les clares dels rovells i les guardem a la nevera. Afegim el sucre als rovells.

Ho treballem fins que quedi una pasta fina, es a dir, els blanquegem.
Hi afegim el iogurt, l'oli i remenem fins que lligui la barreja.


En un bol apart, tamisem la farina, que ha de ser de bona qualitat, el llevat, la xocolata i ho afegim a la barreja d'abans treballant-ho be.
Engeguem el forn a 180 graus amb el foc de baix, per què es vagi escalfant.
Traiem les clares de la nevera, li afegim un pessic de sal i les muntem a punt de neu. Amb una llengua de cuina i molt de compte incorporem la merenga a la barreja de manera suau per què la pasta no perdi volum.

En un motlle de 22 o 24 cm. de diàmetre que ja tindrem folrat amb paper de forn untat amb mantega, hi aboquem la barreja. Introduïm al forn ja prees-calfat, durant 30 minuts aproximadament. Mentre cou, el forn no s'ha de obrir fins passat aquest temps, per què s'abaixaria el bescuit. Comprovem el punt de cocció amb un escuradents. Si al treure'l és net, el pastís ja es cuit, sinó, el deixem tres minuts més i tornem a provar.
Un cop fred desemmotllem i el partim amb dues parts.
Farcim amb abundant melmelada d'albercoc i cobrim el pastís amb la tapa. Elaborem la cobertura barrejant la xocolata amb la mantega i un rajolí d'aigua, ho desfem al microones o al bany maria sense deixar de remenar, es molt important que en cap del dos casos la xocolata arribi a la ebullició.


Quan aconseguim una barreja ben fina, esperem fins que es refredi una mica perquè la cobertura no sigui massa líquida. Tot seguit aboquem per sobre el pastís i decorem.

Deixeu al frigorífic tant com podeu resistir, però l'ideal serien entre quatre i sis hores mínim. Quan hagueu de servir, traieu de la nevera deu o quinze minuts abans, a fi que la capa de xocolata no s'esquerdi a l'hora de tallar.

I a gaudir...

5 comentaris:

  1. Pero que bueno!! Voy a probar hacer las tartas de chocolate con azúcar morena, siempre utilizo azúcar blanca...ya te contare!! Me ENCANTA la presentación de tus recetas!! en verdad!! Enhorabuena!!

    ResponElimina
  2. Ummmmm!!!!, que bona ha d'estar....

    ResponElimina
    Respostes
    1. I amb aquesta recepta, molt senzilla de fer. Gràcies per la visita!!!

      Elimina
  3. Mil gràcies per compartir la recepta. És la segona vegada que la faig i sempre triomfa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I contenta que em fas amb el teu comentari, Laia, com la meva filla. Gràcies i bon cap de setmana.

      Elimina